Pascal Doquet BIO
Pan a paní Doquet jsou velice milí a pracovití lidé. Jejich vína jsou velmi působivá, chutná a charakteristická pro oblast Champagne. Městečko Vertus se rozkládá na jihu Côte de Blanc a nachází se zde mnoho skvělých výrobců Champagne jako například Duval Leroy, Veuve Fourny nebo Larmandier-Bernier. Rodina vlastní dokonce 1.62 hektaru ve velmi známé vesnici Côtes de Blanc, a to v Les Mesnil sur Oger, odkud pochází i prestižní cuvée Clos du Mesnil (Krug). Vinařství bylo založeno teprve nedávno (1974) a od roku 1995 vína pěstuje, vinifikuje, lahvuje a s láskou prezentuje právě pan Pascal Doquet. Celá řada vín, které jsme mohli ochutnat, by se dala popsat jediným slovem: harmonie. Pascal Doquet nám při degustaci opět dokázal to, že jeho vína jsou perfektním obrazem nejen půdy na které tak usilovně pracuje, ale i jeho ušlechtilé osobnosti.
Etikety jsou jemné s detailními popisky místa původu, odrůdového složení, dosage g/l, nechybí i přesné datum, kdy bylo víno zbaveno kvasinek, na kterých leží často déle než 4 roky. Velmi příjemný fakt je i to, že u většiny vín si můžete zvolit mezi dozáží brut (7g/litr) a extra-brut (3g/litr). Všechna vína jsou zbavena agresivní jablečné kyseliny, a tak si snadno najdou místo i u milovníků Champagne, jež jsou postavena na odrůdách Pinot Noir a Meunier.
Působivé šampaňské s vůní zázvoru, anýzu, kůry a santalového dřeva a zdůrazňuje kořenité vlastnosti.