Flavien Nowack
Flavien Nowack je vášnivý mladý vinař, který se zaměřuje na čistý výraz terroiru, hospodaří ekologicky a vyhýbá se malolaktické fermentaci. Spoléhá na přírodní kvasinky pro sekundární kvašení v lahvích. Výsledkem je, že tyto šampaňská mají nižší tlak, než je obvyklé a podtrhuje tak kvalitu těchto výjimečně delikátních vín. Mladý talent s jasnou vizí.
Rodina Nowack vyrábí v údolí Marne po generace tradiční šampaňská. Jejich statek se nachází ve vesnici Vandières a asi 75% vinné révy je vysazeno na Pinot Meunier, 25% na Chardonnay a 10% na Pinot Noir. Poté co Flavien studoval s producenty pěstitelů mladší generace, jako je Emmanuel Brochet, postupně posouvá rodinné panství po jednotlivých pozemcích novým směrem zaměřeným na pěstitele - zaměřuje se na ekologické zemědělství a na minimální zásahy do výroby. Od roku 2011 přechází na ekologické zemědělství a vinifikaci.
Všechny tři Flavienovy crus jsou ve stejné nadmořské výšce, 100–120 metrů a jsou na křídovém podloží 1,5 až 2 metry pod povrchem. Vína jsou fermentovaná 2/3 v nerezové nádrži a 1/3 v použitém sudu.