Bourgeois Diaz BIO
Jerome Bourgeois, jehož vinařský dům sousedí s Champagne Francois Bedel na dohled od východního předměstí Paříže, je jedním z mladých a neklidných, kteří teprve před pár lety (2000) převzali hospodářství od svých rodičů a začali si Champagne dělat po svém. Možná je to i proto, že Jerome celé svoje dospívání podle vlastních slov nenáviděl práci na vinici! Tak po nezbytných enologických studiích se rovnou vrhnul na biodynamiku a dnes má tak certifikováno všech svých 6,5 ha vinic. Vínům ponechává jejich přirozený charakter, namísto herbicidů používá bylinné extrakty a vlastní kompost, nedělá zásahy do fermentace v tancích a barelech a svoje vína lahvuje v souladu s měsíčním cyklem. Že svoje Champagne (cca 55.000 lahví ročně) dělá opravdu dobře, potvrzuje jeho maminka, které do synkova sklepa chodí pravidelně nasávat. Můžeme osobně potvrdit!